Heja strejkande tågpersonal!

Heja strejkande tågpersonal!

2014-06-26

Tågstrejken som fackförbundet Seko utlyst är viktig och ligger rätt i tiden. Arbetsköpare över hela Sverige strävar efter att ersätta fast anställd personal med timanställda och dumpa sociala villkor. Veolia som vunnit upphandlingen hos Öresundståg har lagt sig 53 miljoner lägre än konkurrenterna och tänker skära i kostnaderna. Heltidsanställda ska sägas upp och ersättas av timanställda med lägre lön. Självklart ska ingen fackförening acceptera detta.

Vi vill inte ha tillbaka gamla tiders daglöneslaveri. Ett fast jobb är en rättighet värd att kämpa för. Den borgerliga Femklövern i Region Skåne som leds av "nya arbetarpartiets" Pia Kinhult (m) borde omedelbart tvinga Veolia att skärpa sig eller försvinna. I längden måste det svenska järnvägskaoset, med privatiseringar och avregleringar stoppas och förstatligas. En trygg, fungerande spårtrafik med schyssta villkor är viktigare än företagens vinstjakt.

Jag som själv pendlar med Öresundståg vill ha kvalitet. tågen ska gå i tid, ha fungerande toaletter och personalen ska trivas.
Det är på tiden att någon säger ifrån!

Nils Littorin